A családi vállalkozás története 1966-ban kezdődött, amikor Garamvári Vencel a Kertészeti Egyetem borászati szakán megszerezte diplomáját, majd az ország akkori legnagyobb pezsgőüzemének igazgatójaként negyed évszázados tapasztalatot szerzett a borászat és pezsgőkészítés területén.

Pezsgőérlelés

40 éves szakmai tapasztalat mellett további egy évtizedes, speciális technológiai és helyszíni felkészülésre volt szükség ahhoz, hogy Garamvári Vencel irányításával a budafoki Pezsgőpincében elindulhasson a pezsgőkészítés és megszülethessenek a Garamvári pezsgők. A legfontosabb szempont az volt, hogy a kifogástalan minőségű alapbor úgy váljon pezsgővé, hogy az erjedés és érlelés során keletkezett minden nemes illat és finom zamat maximálisan megőrizhető legyen.

Az 1996-os esztendő nagy áttörést hozott a vállalkozás életében. A Garamvári család tulajdonába került Budafokon a Sörház utcai pince, mely pezsgőik készítésére minden szempontból alkalmasnak bizonyult. A közel 5000 m2-es terület felújítását követően a borkészítés és pezsgőgyártás folyamataihoz szükséges technológiai fejlesztések következtek, melyek a legújabb követelményeknek is megfelelnek, így a családi vállalkozás megkezdhette a „methode traditionelle” technológián alapuló, tradicionális pezsgőkészítést.

A Garamvári Szőlőbirtok 2017. Szeptember 2-től vesz részt a Budafoki Pincejárat programjaiban!

További információ: www.garamvariszolobirtok.hu