Június 3-án újra Budafoki Pincejárat – új helyszínekkel!

posted in: Hírek | 0
Budafoki Pincejárat

Amikor Május 13-án reggel az első Budafoki Pincejárat kigördült a Stadionok autóbusz pályaudvarról, bánatos eső köszöntötte a lelkes érdeklődőket. Már az első buszon is sokan utaztak, hiszen a programok egy része délelőtt és kora délután zajlott, a Rózsavölgyi féle csokoládé kóstoló az AQB-ben, illetve a Borászati Tangazdaságban tartott idegenvezetések. Aztán az időjárás is hamar rájött, hogy kár a vízért, hiszen az igazi csodák Budafokon a föld alatt várják a látogatókat, ezért a délutáni programokra már csodálatos napsütésben került sor. Persze a pincékben ez sem látszott, de nem is bánta senki, a látványosságok mindenkit kárpótoltak.

 

Földalatti Bor utca a Borvárosban

Június 3-án, a következő Budafoki Pincejárat napján is fantasztikus helyszínek és programok várják a vendégeket. Ahogy az első pincejárat alatt, úgy most is Törley látogatóközpontban pezsgőkóstoló, a LICS pincében borkóstoló egészíti ki a pincelátogatást, de a Magdolna Borklubban és a Seybold-Garab pincében sem marad szomjan a látogató. Új helyszínként csatlakozik a Záborszky Pince – Borváros, ahol nemcsak a történelmi borvidékekről szóló kiállítás, hanem a borkészítéssel kapcsolatos történeti bemutató is található. A régi eszközöket és a borkészítés mozzanatait látványos panoptikum mutatja be.

 

Mesterségek Múzeuma a Borvárosban

 

A Budafoki Pincejárat június 3-án is óránként indul a Stadionok autóbusz pályaudvarról, és a Ferenciek terén, illetve a Gellért téren lévő megállók érintésével ér ki Budafok-Tétényre, ahol a körjáratban érinti a programhelyszíneket. A pincejáratra a jegy továbbra is 1000 Ft, amivel a megváltás napján korlátlanul lehet utazni a helyszínek között illetve a helyszíneken különféle kedvezményekre is jogosít. A jegyet elővételben a Jegyvásárlás menüpont alatt lehet megvenni, de jegyek a buszon is kaphatóak! A fellépők és az egyes helyszínek programajánlatai hamarosan felkerülnek az oldalra, látogasson el ismét, mivel a partnerek listája folyamatosan bővül.

Írd meg a véleményed!