Az egykori virágzó borváros hangulata

posted in: Hírek | 0

Akik a Pincejárat Magdolna Borklub megállóját választják a programsorozatból, nem fognak csalódni, hiszen 3 tételes borkóstoló várja őket magyar szőlőfajták boraiból, amire Pincejárat jeggyel 20% kedvezmény jár.

A 200 éves, gyönyörűen helyreállított pincéről és romantikus kerthelyiségről érdemes tudni, hogy tulajdonosaiknak célja egy olyan családias hangulatú, gasztronómiai élményeket is nyújtó rendezvényház és borklub létrehozása volt, amely az egykor virágzó borváros, Budafok népszerű közösségi központjává válhat. A ház kialakítása során fontos volt számukra a múlt megőrzése, a boros hagyományok felelevenítése és egy hangulatos, barátságos sziget kialakítása. Rendezvényházuk Budafok Városközpontjában, a Magdolna utca egyik 1817-ből származó házának felújításával, bővítésével jött létre. Az épület és a kert hűen tükrözi az egykori virágzó borváros hangulatát. A felújított, kétszintesre bővített épület és a hozzátartozó borospince ad otthont rendezvényeiknek, ahol a program jellegétől függően 5-25 főt tudnak vendégül látni.

Az alapítok szakmai múltja garancia a minőségi borkínálatra és a remek hangulatú programokra. „Mindkettőnk pályafutása a vendéglátóiparban – Budapest Grand Hotel Hungária, Salzburg Sheraton Hotel, Triangel Restaurant, Golf Klub Klessheim – kezdődött. Közel 20 éves európai kalandozás után most visszatérünk a gyökerekhez és a családi hagyományokhoz. A külföldön töltött évek során megismerhettük Európa több országának kultúráját, gasztronómiai és bor-remekeit. Ezt a tudást és tapasztalatot szeretnénk továbbadni vendégeinknek.” A borbarátokat a nemzetközi szinten is elismert cimbalomművész, Szabó Dániel szórakoztatja majd hegedűkísérettel.

A vendégek a Magdolna Borbolt kínálatából elvitelre különlegességek, kézműves és bio borok közül válogathatnak. Több mint 150 fajta bor magyar termelőktől, kereskedelemben máshol nem kapható tételekkel. A Pincejárattól függetlenül érdemes tudni a Magdolnáról, hogy általában a meghirdetett nyílt borkóstolóikat kissé rendhagyó módon, elsősorban vaktesztek formájában szervezik. A kóstolóban szereplő borok kilétére csak a program végén derül fény. Az ajánlatban a kóstoló jellegétől függően közöljük az esemény témáját (pl. hazai furmintok, „Nem minden aszú, ami tokaji”, kézműves borok 2010 stb.), a kóstolandó tételek számát és a játékszabályokat. A kóstolást minden esetben borász vagy sommelier vezeti és bőséges borkorcsolya kíséri.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük