A több száz éves Péter Pál utca titkai

posted in: Hírek | 0

Garbóci László helytörténész borkóstolóval egybekötött sétán mutatja be Budafok egyik legpatinásabb utcáját július 7-én, szombaton

Ismerd meg Budafok egyik legpatinásabb utcájának krónikáját, mely a szőlőkultúra virágzása idején a vendéglátás, a kirándulás és a nyaralás színhelye volt! Fedezd fel az 1748-ban felszentelt Péter-Pál kápolnát és a mellette álló, Ősök Fájaként tisztelt kb. 250 éves magyar juharfát! Sétálj végig az apró macskakövekkel borított utcán, melyet egy gyönyörű, védett vadgesztenye fasor szegélyez!

Budafoki Pincejarat - A több száz éves Péter Pál utca titkai

Díjnyertes borok és borkülönlegességek négy helyszínen és pincejárat buszjegy

A borospincékkel szegélyezett utunkat pedig nem is fejezhetnénk be máshol, mint az 1883-ban épült Seybold-Garab Pincében, ahol egy 216 hl-es, jénai üveglapokkal bélelt díszes cementhordó fogad bennünket, melynek homlokfalát a Zsolnay Porcelángyár által készített színes pirogránit relief díszíti.

A szomjas vendéget a nyári forróságban is hűs pincében, 3 tételes borkóstoló várja. A különleges borválogatáshoz langyos perecet majszolva hallgathatjuk végig milyen kincseket rejt a régi Promontorium az idelátogatóknak.

Aki pedig erre a különleges sétára elkísér bennünket: Garbóci László helytörténész, díszpolgár. Ő az, aki a kerület összes utcáját ismeri; minden házról, emlékműről van egy külön története. Nála felkészültebb idegenvezetőt aligha lehetne találni; több mint száz cikket írt különböző lapokba, és hat könyv szerzői között szerepel a neve. Nincs Budafoknak, Nagytéténynek olyan titka, amelyről ő ne tudna…

A séta részletei:

kategória: Építészeti értékeink | Történelmi séta | Gasztroséta kóstolóval

időtartam: kb. 90 perc, kezdési időpont 16.15

indulás / érkezés: Seybold-Garab Pince (1221 Péter Pál u. 39.)

Az ár magában foglalja: a vezetett helytörténeti séta, Pincejárat buszjegy, három bor kóstolása, bajor perec (borok: Aligvárom- Nyakas pincészet, Naposhegyi rozé-Mészáros Pál borház, Egri vörös cuvée- Juhász testvérek pincészete)

A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz (jegyvásárláshoz) kötött.

A jegy ára: 2200 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük