Újra dübörög a Budafoki Pincejárat

posted in: Hírek | 0

Március 2-án újra kinyitják kapuikat a téli álmot alvó pincék, hogy a Pincejárat vendégeinek megmutassák azt a rengeteg föld alatti csodát, amelyet csak Budafokon láthatnak a bor és kultúra szerelmesei.

A Szezonnyitó program művészei kerületi zenészek, akik különböző stílusú zenei világgal fogadják az érkezőket.

A Várszegi Pincészetben Borhi Miklós és Horváth Levente jazz duóját hallgathatják, miközben különböző tavaszi ételvariációkat kóstolhatnak a remek borok mellé.

A többszázéves Seybold-Garab Pincében Pollák Miklós zenéje mellett, három tételes borkóstolóval és kemencében sült kacsacombbal várják azokat, akik az orszagcimer@gmail.com email címen vagy a pince telefonszámán (70/313 2978) előzetesen bejelentkeznek.

A Törley Pezsgőmanufaktúra a múzeumi és vezetett pinceséta végén egy pohár pezsgővel várja vendégeit.

A Borvárosban Pető Márk kerületi festőművész kiállítását tekinthetik meg a pince megismerése után. 16 órakor a Gasztro-talkshowban Révész József és Opoczky István mesterszakácsokkal találkozhatunk. A trükkök és fortélyok mellett, a díjnyertes chefek ételeiből kóstoló is vár az éhes vendégekre.

A Lics Pincészet programján a részvétel online jegyelővételhez és regisztrációhoz kötött, ezért érdemes időben jelentkezni annak, aki szeretné megtekinteni 17 órától Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének titkait technológiai pincesétával, 2 tételes borkóstolóval és borkorcsolyával fűszerezve.

A Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága különleges bortotóval várja azokat, akik a vezetett pincesétát követően egy pohár borért beszámolnak frissen szerzett tudásukról.

Már hagyományosnak számító Pincekvíz idén sem maradhat el a Borköltők Pince Étteremben 19 órától. Érdemes itt is időben regisztrálni az étterem facebook oldalán és telefonszámán, mert hamar elfogynak a helyek a játékra és finom menüre: ropogós csirkeszárnyak omlós BBQ oldalassal, steak burgonyával, coleslaw salátával, mártogatóssal.

A Katona Borházban a nap folyamán a Vanmocello zenekar játszik, 19.30-tól pedig Badár Sándor nem mindennapi stand up műsorára már kaphatók a jegyek a jegy.hu-n, vagy a Klauzál Házban. A híres humorista a saját borát is bemutatja: az előadás alatt a fogyasztható három tételes borkóstoló egyik tétele a Katona Borház borai mellett, a művész saját bora lesz.

Aki ismét a Pincejárat busszal érkezne a belvárosból, idén új helyszínen, a Bálna parkolójában szállhat fel a 40 percenként közlekedő különbuszra.

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot Budapest Bornegyedében, Budafokon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük